Toneelgroep Mask gooit het roer om!
Na een aantal serieuzere stukken gespeeld te hebben, gaat Mask het met de voorstelling van 2024 over een heel andere boeg gooien.

Toneelgroep Mask speelt Gek!?
Op weg naar de normale maatschappij ondervinden enkele ex-psychiatrische patiënten wat problemen.

In het kader van een pilot-project wonen vier ex-psychiatrische patiënten samen in een doodgewoon huis in een doodgewone woonwijk. De een wil kunstenares worden en verblijft een groot gedeelte van de dag in een koelkast. Een ander blijkt geobsedeerd door zelfmoord. En dan hebben we nog een cynicus met een scherpe tong en een idealist die regelmatig in een “dip” raakt omdat haar biologische tuin de meest bizarre en onherkenbare dingen voortbrengt. De bewoners lijken nog niet echt op “normale” mensen. Hun sociotherapeute Toos moet hen helpen hun plaatsje in de “normale” maatschappij te heroveren. Ze doet haar best, maar desondanks zijn er klachten. Anoniem, maar toch. De wethouder die verantwoordelijk is voor de subsidie van het project komt dus maar een keer poolshoogte nemen. Het ziet er naar uit dat de geldkraan wordt dichtgedraaid en de bewoners weer terug naar de inrichting moeten.

De overweldigende creativiteit van de bewoners, met hulp uit onverwachte hoek, zorgt voor een inspirerende en dolkomische oplossing.

Al met al uitdagend toneel met moderne thema’s en een gezonde portie humor.
Anders en misschien ook wel leuker dan u van ons gewend bent.

We spelen de voorstelling Gek!? op 31 mei, 1, 2, 6, 7, en 8 juni 2024.

Klik hier om uw kaarten te bestellen.