In 1979 werd door een groepje enthousiaste toneelliefhebbers de basis gelegd voor Toneelgroep Mask in Oud-Beijerland.
In januari 1980 werd de vereniging ingeschreven bij notariële akte. De groep grondleggers was unaniem van mening, dat de inhoud van de te spelen stukken van enige waarde moest zijn. Deze traditie is altijd blijven voortbestaan.
Mask heeft een lange lijst voorstellingen op haar naam staan, met stukken van bekende en minder bekende schrijvers, zoals: Molière, Ayckbourne, Shakespeare, Dürrenmatt, Renée Roeland, Jaco van de Moolen, Cartwright, Brecht e.a. De diversiteit van de uitvoeringen is breed. Van eenakter tot spektakel, van intiem tot groots op locatie.

Amateurgroep Mask is een diverse groep, met circa 20 leden. De leeftijd varieert van 20 tot 65 jaar. Ons streven is, om alle leden, die mee willen spelen, ook de gelegenheid te geven om te spelen. We kiezen altijd een toneelstuk, dat past bij onze bezetting en anders wordt het stuk zodanig bewerkt. Nieuwe leden zijn welkom. Stuur ons een email en loop vrijblijvend mee op een van onze oefenavonden. Wellicht ontdek je verborgen talenten in jezelf!

Traditioneel is de bijdrage aan het Sinterklaasfeest bij bedrijven, verenigingen en scholen. Daarnaast krijgt Mask steeds meer aanvragen van bedrijven, gemeentes, jubilarissen etc., voor infiltratietoneel, of theater op maat. Meer hierover is te vinden onder het kopje ‘Maatwerk’.