Dit jaar speelden we ‘Toeda en de Draak’ een komische legende, waarbij bijna een complete Aziatisch rijsttafel op het toneel verschijnt, aldus de man bij de snackbar.

Het stuk werd geregisseerd door Sander van den Brink.

De sfeervolle aardappelschuur bij Boerderij ‘Bouwlust’ aan de Stougjesdijk 126 te Greup, was wederom de locatie voor dit stuk.

In Toeda en de Draak gaat jongeman Jian Ying (spreek uit: Jan Jing) zijn jongensdroom achterna. Zijn vader heeft het leven gelaten tijdens diens drakenjacht. Jian Ying is er echter van overtuigd dat hij die draak wel eens even zal verslaan. Onbekend met de gevolgen van deze hoogmoed hoopt hij zo de vloek die zijn dorp teistert te doorbreken. In het bijzijn van de mythische rat en het legendarische varken komt hij oog in oog te staan met het traditionele en fabelachtige Azië. Wanneer ook Toeda, een veramerikaniseerde jonge vrouw uit het moderne Azië, oog in oog staat met de draak, blijkt de waarheid. Geheimzinniger dan de Chinese muur, ‘Toeda en de Draak’ is een doldwaas Aziatisch avontuur vol hilariteit, mystiek en kungfu (of karate, judo, of yoga, of toch Tai-chi).

Sambal bij?

De speeldata waren;

25, 26, 27(matinee), 31 mei, 1 en 2 juni 2018

 

Foto’s